Tijdens jouw dagje wellness willen wij je graag verrassen, een wow-effect creëren. Dit doen wij door constant de gewone dingen ongewoon goed te doen maar ook door je af en toe te verrassen met kleine dingen!

Opgietingen

De opgietingen bij Wellnessresort Leiden zijn een ware belevenis en een must voor iedere saunaliefhebber. Een opgieting is een heerlijk ontspannend ritueel waarbij een aantal etherische oliën opgelost in water over de hete saunakachel worden gegoten. Meerdere malen per dag verzorgen de saunameesters van Wellnessresort Leiden een opgietceremonie. (o.b.v. beschikbaarheid)

Vitae Wellnessresorts organiseert ook regelmatig speciale ‘opgietdagen‘. Op deze dagen vinden er ieder uur (tussen 13:00 en 21:00 uur) themaopgietingen plaats. Klik hier voor de jaaragenda.

De opgietingen zijn kosteloos en vinden dagelijks plaats. De tijden staan aangegeven bij Wellnessresort Leiden.


Floatation

Floatation is een meditatie moment waarbij de focus ligt op je ademhaling. Zonder enige inspanning drijf/float je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor ‘denken’ de hersenen dat het lichaam ‘zweeft’. Het is een effectieve manier om stress te verminderen en om totaal te ontspannen. Floaten geeft je lichaam en geest de kans om zich te herstellen, om je zintuigen aan te scherpen en om los te laten. Floaten geeft je de kans om de alledaagse spanningen en vermoeienissen van je af te laten glijden en hernieuwde energie op te doen. Tijdens de sessie ben je omgeven door rustgevende muziek.

De floatsessies zijn kosteloos, duren 15 minuten en vinden dagelijks plaats. De tijden staan aangegeven bij Wellnessresort Leiden.


Klankschaalsessies

Tijdens het klankschaalritueel wordt gewerkt met metalen Tibetaanse schalen, afkomstig uit het Himalaya gebied. Deze klankschalen zijn gemaakt van een metaallegering van 5 tot 12 verschillende metalen die de trillingskwaliteit en het karakter van de schalen bepaalt. De klankschalen worden met een vilten klopper aangeslagen waardoor er trilling ontstaat. Doordat het menselijk lichaam voor ca. 75 % uit water bestaat, verplaatsen deze krachtige trillingen zich snel en gemakkelijk door het lichaam waardoor deze klankceremonie als zeer aangenaam wordt ervaren. Het bevordert het lichamelijk welzijn en stimuleert de bewustwording. In een ontspannen en ongedwongen sfeer voeren de klanken van de klankschalen je terug naar de stilte binnen in je en om je heen.
Het herinnert aan rust, geborgenheid en vertrouwen. Dit ritueel nodigt je uit te ontspannen en te zijn in het moment. Het stemt lichaam en geest op elkaar af en brengt je in balans. Een bijzondere belevenis die je niet snel vergeet.

Klankschaalsessie 30 minuten € 5,95 per persoon. Let op, uitsluitend te reserveren i.c.m. een sauna entree.


Dromenritueel

Heerlijk wegdromen… Tijdens dit bijzondere dromenritueel waan je jezelf voor 15 minuten op jouw droombestemming! Middels ontspannende muziek, de verwarmde ruimte en bijpassende wierook geuren laten wij je meevoeren naar verschillende droombestemmingen. Tijdens dit bijzondere ritueel ervaar je een diepe ontspanning en een gevoel van plezier en tevredenheid. Een moment van geluk! Compleet ontspannen…

Het dromenritueel is kosteloos, duurt 15 minuten en vindt plaats in de rustruimte. De tijden en dagen dat dit ritueel plaatsvindt staan aangegeven bij Wellnessresort Leiden.